Login

F8 – Facebook Utvikler Konferanse 2019

English version – click here.

30.april til 1. mai ble Facebooks tiende F8 konferanse holdt i California. Foredrag, mulighet for nettverksbygging og demoer av det nyeste innen AI, AR / VR, og utviklerprogrammer var noe av det deltakerne fikk oppleve. Vi har laget en oppsummering av noe av det som ble nevnt.

Først av alt kan vi fortelle at personvern er i fokus. Zuckerberg kunne avsløre at dette har hatt og vil ha mye å si for hvordan de skal styre selskapet videre.  

Mark Zuckerberg avslørt også en rekke endringer, blant annet i Instagram. Du har kanskje hørt rykter om at “likes” på Instagram skal fjernes. Ifølge The Verg vil denne funksjonen tre i kraft først i Canada. Blir den populær vil den kanskje bli brukt i flere land også. Du vil ha tilgang til å se hvor mange likes du selv har fått, men ikke andres. Grunnen til at de ønsker å gjøre dette er for å ha et større fokus på innhold.

Meldinger som sendes via Messenger, vil bli end-to-end kryptert som standard, noe som betyr at Facebook selv ikke vil se innholdet, og plattformen vil bli fullt integrert med WhatsApp.

Messenger appen kommer til å ta opp mindre plass på telefonen din. Appen vil ta opp 30MB, ca. 20% mindre enn i dag.

Instagram-innlegg trenger ikke lenger å starte med et bilde eller en video, det vil være mulig å dele innhold med bare tekst, klistremerker eller tegninger.

Kilde: The Verge
Kilde: The Verge

Facebook introduserte deres dating tjeneste i fjor. På årets F8 fikk vi høre at tjenesten ekspanderer til 14 nye land. De introduserte også en funksjon kalt Secret Crush. Her kan du legge Facebook-vennene dine i en liste som er dine crush. Personene du legger til i listen trenger ikke å bruke tjenesten og de vil ikke merke at du har lagt de til. Dersom en i din liste også legger deg i sin liste vil dere begge bli varslet om at det er en match.

 

Kilde: The Verge
Kilde: The Verge

 

Oculus Quest og Oculus Rift S er to VR-headset som er mulig å få kjøpt 21.mai i 22 land.  Headset-ene skal være brukervennlige og skal erstatte eksterne tracking kameraer.

Kilde: ItAvisen
Kilde: ItAvisen

Kilder