Hvordan bruke Facebook for å skape gode kundeopplevelser

Det er ingen hemmelighet at det å ta vare på kundene dine er viktig for deg. Men enda viktigere er det blitt nå i 2015, da kundene dine har mulighet til å lufte misnøye med alle sine venner og kontakter på tvers av de digitale kanalene. Derfor er det enda viktigere nå, enn noensinne, at du har fokus på å skape gode kundeopplevelser for dine kunder i de digitale kanalene også.

Do what you do so well that they will want to see it again and bring their friends.
– Walt Disney

Behandle dine kunder genuint.

Fornøyde kunder som får problemet sitt løst, forteller sine venner om den gode opplevelsen. Dermed har du en måte du kan påvirke jungeltelegrafen på. Ikke opptre som en ansiktsløs merkevare, men snakk genuint med dine kunder som en person som representerer bedriften. Snakk med kundene ved å bruke deres navn, og fortell dem gjerne hva du heter også.

Hør på hva dine kunder har å si

Nå som det er veldig enkelt å ha en to-veis dialog med dine kunder, er det også enkelt å lytte til hva de har å si. Når du lytter til dine kunder er det lurt å tenke igjennom på hvordan din bedrift kan implementere endringer basert på tilbakemeldingene. Dine kunder er livlinen til din bedrift, og å ikke møte rimelige ønsker kan forårsake tilbakeslag.

Tilby kontinuerlig støtte og tilbud

Hovedgrunnen til at kunder faller fra er en dårlig opplevelse under kontakt med kundeservice. Gjør alt du kan for å tilby god service hele tiden. Svar rakst og sørg for at du løser problemer der og da. Ikke send kunden videre til et skjema eller lignende. Å tilby kundeservice uten sidestykke kan også virke differensierende i et hav av andre bedrifter. Svar raskt og vær klar til å presentere et spesielt tilbud eller en rabatt med håp om å overbevise kunden til å kjøpe mer.

Følg opp på dine løfter

Ditt løfte er ditt segl. Å følge opp på det du lover viser transparens, og bygger en følelse av tillit og pålitelighet med ditt publikum. Sørg for at du setter realistiske mål ovenfor kunden, og at disse møtes. Dersom du er konsistent i måten du svarer på, kan også kunden lære hva de kan forvente av deg i fremtiden.

Vennlighet kan ta deg langt

Si alltid “takk. Så mange som 75% av kunder sier de har blitt hos en bedrift basert på en serie positive opplevelser. Vennlighet og takknemlighet for en kunde er en unektelig måte å fortrylle kunder til å bli på lang sikt. Vær så takknemlig for at kunden tar seg tid for å gå igjennom en prosess for å løse problemet sitt. Løs problemet, og følg opp med en god gammeldags “takk”.

 

Syntes du dette er interessant? Den 12. Februar holder NORDMA konferansen Max Marketing Mix – der hoved fokuset for dagen er nettopp; kundeopplevelser. Bestill billetter og les mer om Max Marketing Mix på mmm.nordma.no