Login

Slik engasjerer du fans denne påsken

Slik engasjerer du fans denne påsken

Påsken oppstod som kjent da sjokolade selskapet Nidar lette etter en måte å få solgt all julemarsipanen til overs etter jul – til fullpris. Neida. Påsken er en høytid som ikke handler om at handelsstanden skal få solgt mer. Men det byr seg likevel noen muligheter til å engasjere fans og skape salg i påsken.

 

Her er noen tips til hva du kan gjøre på Facebook og Instagram:

1.Kjør konkurranser. Lodd ut påskeegg. Premier trenger ikke alltid være så gedigne. Lag en enkel konkurranse med en liten premie. Selvfølgelig er det best om premien er relevant til merkevaren din, men det kan også være et egg fylt av kun godis. Sleng oppi en kulepenn, notatblokk, nøkkelring og minnepinne med logo, og vipps så premien relevant.  

2.Planlegg innlegg og autosvar. Ta fri. Det er ikke meningen at du skal måtte bruke hele påska på å stå på en åskam bak hytta (der hvor det er bittelitt mobildekning) og passe på jobben sin Facebook-side. Det finnes mange måter du kan få den til å passe på seg selv.

 

    • Planlegg Facebook-innlegg på forhånd og tidinnstill dem. Legg ut en påskehilsen på påseaften, eller om du kjører konkurranse så minner du folk på denne på forskjellige måter utover i påsken.

 

    • Sørg for at du har tatt en sjau i Inbox (hvis du bruker 24SevenSocial). Sett på et trivelig autosvar som takker for at vedkommende tar kontakt, og sier noe om når det er realistisk å vente seg svar.

 

    • Bruk gjerne et godt planleggingsverktøy. F.eks. 24SevenSocial Planner. Da begynner du allerede nå med å kaste ut ideer, og legge en plan for hvem som skal lage inneholde og når.

 

3.Inspirasjon til innlegg og tema: Det byr seg anledninger til å være på Facebook i påsken også. Skiføret som forsvant, sola som aldri tittet frem, ungdommene som heller vil være hjemme … Det er derfor viktig at du er til stede. Men “God påske!” og en påskekylling-emoji kan være litt kjedelig alene. Her er det rom for å være kreativ og skille seg ut.

I tiden rundt påsken er også andre hendelser man kan ta tak i. F.eks. er påsken tiden for å føle på at bilen er blitt for liten – reklamer for tilbud på ny bil?. Etter skiturer i fjellet kan man føle på at formen ikke er der den en gang var – tilbud hos treningssenter?. Du oppdager mangler på skiutstyret – skisalg?. Du får gnagsår og lover deg selv å aldri mer bruke de skoa – gnagsårplaster, gode såler, treningssokker?). Du oppdager at samlingen med brettspill er håpløst utdatert og ikke lenger tåler konkurransen fra digitale alternativer – salg på brettspill?. Eller du oppdager med vårsola at vinduene har fått kjørt seg etter en lang vinter, og at det må investeres i utstyr til vindusvask. Påsken er en brytningstid der mulighetene er mange for å finne en innfallsvinkel for å dekke behov og selge produktet ditt.

Ha en god påske! 🙂

kylling